Onigirazu sandwich (sushi sandwich)

16x9
Onigirazu sandwich (sushi sandwich). Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
1 min + 30 min

Tilberedning

  1. RAMSLØGMAYONNAISE: Blend ramsløg med olie i 5-10 minutter. Sigt olien, og sæt den i køleskabet.
  2. Pisk æggeblomme, 1 teske salt og 5 gram citronsaft sammen.
  3. Kom ramsløgsolie i æggemassen stille og roligt, mens du pisker (det er vigtigt, at olien er køleskabstemperatur).
  4. Smag til med salt. Opbevares på køl.
  5. SUSHIRIS: Kom sushirisene i en skål med koldt vand, og lad vandet løbe fra vandhanen, til vandet er helt klart. Sigt vandet fra. Gentag den proces 5-6 gange.
  6. Kom risene i en sigte, og kom dem derefter i en gryde med vandet.
  7. Sæt låg på gryden, og sørg for ikke at løfte låget.
  8. Kog risene op. Når vandet koger, skruer du ned for komfuret, så risene står ved lav temperatur. Lad dem stå i 4-5 minutter.
  9. Når tiden er gået, slukker du for blusset og lader risene hvile i 6 minutter uden at løfte låget.
  10. Derefter vender du riseddike, salt og sukker i risene med en dejskraber.
  11. Fordel risene på bagepapir, så de kan køle af.
  12. Lad dem køle af i cirka 5 minutter. Risene er derefter klar til brug.
  13. RYGEOSTCREME: Kom rygeost, citronsaft og sort peber op i en skål, og rør mælken i.
  14. Hvis rygeostcremen ikke er helt glat, kan man blende den.
  15. Smag til med 2 dråber tabascosauce, sukker og salt.
  16. ONIGIRAZU-SANDWICHANRETNING - GRILLET ASPARGES MED RAMSLØGMAYONNAISE OG FRISKE KRYDDERURTER: Grill dine hvide asparges på en grillpande eller blot en pande med lidt olie i 4-5 minutter ved høj varme. Lad dem derefter køle af, og skræl dem med en tyndskræller.
  17. Læg et stykke noritang på et stykke husholdningsfilm.
  18. Fugt fingrene med vand, og kom cirka 3 spiseskefulde sushiris på midten af noritangen.
  19. Form en firkant på midten med risene.
  20. Skær de grillede asparges til, og kom dem oven på risene sammen med mayonnaisen og de friske krydderurter.
  21. Slut af med ris på toppen.
  22. Tag et hjørne ad gangen, og fold de fire hjørner op mod midten af risene. Sørg for, at tangen er fugtig, så hjørnerne klistrer sammen.
  23. Fold den firkantede sandwich i husholdningsfilmen, som den ligger på. Prøv at stramme den, så hårdt du kan, i filmen.
  24. Lad den ligge i 5-10 minutter, inden du skærer den.
  25. ONIGIRAZU-SANDWICHANRETNING - LAM MED TOMATER, RAMSLØGMAYONNAISE OG BAGTE LØG: Vend dine løg med lidt olivenolie og salt uden at skrælle dem. Bag dem i ovnen i 25 minutter ved 200 grader, til de er bløde. Lad dem derefter køle af. Tag skrællen af løgene, og skær dem i mindre stykker.
  26. Læg et stykke noritang på et stykke husholdningsfilm.
  27. Fugt fingrene med vand, og kom cirka 3 spiseskefulde sushiris på midten af noritangen.
  28. Form en firkant på midten med risene.
  29. Kom tomater, kød skåret i skiver, bagte løg og ramsløgmayonnaisen oven på risene.
  30. Slut af med ris på toppen.
  31. Tag et hjørne ad gangen, og fold de fire hjørner op mod midten af risene. Sørg for, at tangen er fugtig, så hjørnerne klistrer sammen.
  32. Fold den firkantede sandwich i husholdningsfilmen, som den ligger på. Prøv at stramme den, så hårdt du kan, i filmen.
  33. Lad den ligge i 5-10 minutter, inden du skærer den.
  34. ONIGIRAZU-SANDWICHANRETNING - LAKS MED AGURKER, RAISER, RYGEOST, RISTET SESAM OG HJERTESALAT: Læg et stykke noritang på et stykke husholdningsfilm.
  35. Fugt fingrene med vand, og kom cirka 3 spiseskefulde sushiris på midten af noritangen.
  36. Form en firkant på midten med risene.
  37. Kom laks, agurker, radiser, ristet sesam, hjertesalat og rygeost oven på risene.
  38. Slut af med ris på toppen.
  39. Tag et hjørne ad gangen, og fold de fire hjørner op mod midten af risene. Sørg for, at tangen er fugtig, så hjørnerne klistrer sammen.
  40. Fold den firkantede sandwich i husholdningsfilmen, som den ligger på. Prøv at stramme den, så hårdt du kan, i filmen.
  41. Lad den ligge i 5-10 minutter, inden du skærer den.