Overnight oats med rabarber og mandelsmør

16x9
Overnight oats med rabarber og mandelsmør Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
8 min + 30 min

Tilberedning

  1. Start dagen før med at sætte overnight oats over. Kom havre, chia, havredrik, hakkede dadler og salt i en lufttæt beholder, og rør grundigt sammen. Vær særligt opmærksom på, at chiafrøene ikke klumper sammen i hjørnerne i beholderen. Lad grøden trække natten over (cirka otte timer), og bland skyr i lige inden servering. Grøden kan holde sig tre-fire dage på køl.
  2. RABARBERKOMPOT: Skær toppen og bunden af rabarberne, og skyl dem. Kom dem i en gryde sammen med rørsukker, flækket vaniljestang og citronsaft og -skal. Kog op, indtil rabarberstykkerne er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med sukker, og kom på køl.
  3. MANDELSMØR: Blend mandlerne i en foodprocessor, indtil du har en sammenhængende creme – tilføj eventuelt en smule neutral olie, hvis nødderne har svært ved at blende. Smag til med lidt havsalt. Kom i en lufttæt beholder – kan holde sig minimum to-tre måneder.
  4. ANRETNING: Når overnight oats har stået natten over og er blevet blandet med skyr, og når bærkompotten er kølet ned, kan du anrette koldgrøden i en skål eller et glas. Start med kompotten i bunden, dernæst peanutbutter, overnight oats og til sidst granola. Velbekomme!