Ovnstegt kylling med libanesisk 7-spice

16x9
Ovnstegt kylling med libanesisk 7-spice. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 45 min

Tilberedning

  1. LIBANESISK 7-SPICE: Denne krydderiblanding er perfekt til arabisk madlavning, og der er nok i denne opskrift til en del måltider.
  2. Man kommer bare alle krydderierne i en blender og lader blenderen køre, til krydderierne er malet til fint pulver.
  3. Krydr kyllingen med krydderiblandingen, og lad det marinere i minimum en time. Lav imens alle andre elementer. Forvarm ovnen til 200 grader.
  4. OVNBAGT GRÆSKAR: Sæt ovnen på 200 grader.
  5. Kom græskar, chili, hvidløg og timian i et ovnfast fad.
  6. Tilsæt to til tre spiseskeer olivenolie, og krydr godt med salt og peber. Bag græskaret i 35-40 minutter, og sæt til side.
  7. TAHINDRESSING: Knus hvidløget i en morter med lidt salt. Tilsæt tahin, citronsaft, olivenolie og to spiseskeer vand.
  8. Rør godt rundt, og tilsæt mere vand, hvis det behøves.
  9. Tahindressingen skal have samme konsistens som yoghurt. Smag til med salt og peber.
  10. KRYDREDE KIKÆRTER: Sæt en tykbundet kasserolle på midterste blus. Hæld to spiseskeer olivenolie i gryden, og steg spidskommen, hvidløg og chili i et minut.
  11. Tilsæt kikærterne, og lad dem simre med i 10-15 minutter. Tilsæt citronsaft, og smag til med salt og peber.
  12. KÅL: Tag bladene af stilkene, og skyl dem grundigt. Kog bladene i saltet vand i fem minutter. Dræn, og sæt til side.
  13. Før servering sætter du en stegepande på højt blus. Kom to spiseskeer olivenolie på panden, og tilsæt chili og hvidløg. Lad det stege i et minut, og kom dernæst kålbladene på panden.
  14. Krydr med salt, peber og citronsaft, og sauter i et minut.
  15. Sæt en stegepande på medium blus.
  16. Krydr kyllingen med salt og peber. Tilsæt to spiseskeer olivenolie til stegepanden. Steg kyllingen med skindsiden, til skindet er gyldent. Vend kyllingen, og sæt den i ovnen i otte til ti minutter, til kyllingen er stegt. Lad kyllingen hvile i fem til ti minutter.
  17. Arranger græskar, kikærter og regnbuebeder på en tallerken.
  18. Skær kyllingen i to centimeter tykke skiver, og placer dem på tallerkenen.
  19. Hæld to spiseskeer tahindressingen over kyllingen, og drys med hakket chili og koriander. Dryp til sidst med lidt god olivenolie.