Paella med kanin og skaldyr

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 8
- Tid
- 40 min + 20 min
Tilberedning
- PAELLA MED KANIN OG SKALDYR: Kom olie på en varm pande (samme pande du ønsker at servere paellaen i), og steg kanin- eller kyllingestykkerne til de er let gyldne.
- Kom løg, hvidløg, peberfrugt ved, og steg videre i cirka to minutter.
- Tilsæt ris, og vend det hele godt sammen. Tilsæt bouillonen, og krydr eventuelt med salt, afhængig af hvor salt din bouillon er.
- Tilsæt friskkværnet peber og safran.
- Læg et låg eller sølvpapir løst over panden og lad det simre i cirka ti minutter.
- Tilsæt eventuelt lidt vand eller bouillon undervejs, hvis den koger tør.
- Kom ærter ved, og lad det hele simre i cirka fem til otte minutter, til risene er møre og har optaget bouillonen. Mens paellaen simrer, klargøres skaldyr.
- Damp muslinger i en gryde under låg med en sjat hvidvin. Hæld muslingesuppen fra, og brug den til at spæde til med undervejs.
- Flæk halen på jomfruhummeren, så halerne stadig sidder fast på kroppen. Fjern den sorte tarm.
- Stænk med lidt olivenolie, lidt hakket hvidløg, salt og peber.
- Grilles i ovnen i cirka to minutter, afhængig af størrelse, til kødet er let tilberedt.
- Steg rejerne ved mellem varme, til de er færdige, sammen med et par hele hvidløgsfed og den røde chili. Krydr med lidt hvidløg og salt.
- Når paellaen er klar til servering, pyntes den med muslinger, rejer og jomfruhummer.
- Der drysses med persille og pyntes med citronbåde i siderne. Den hele, stegte chili lægges i midten.
- SKALDYRSBOUILLON TIL PAELLA: Rist skallerne i lidt olie til de har taget lidt farve og dufter godt.
- Kom urterne ved, og steg videre et par minutter.
- Kom tomatpuré ved, og steg kort med.
- Tilsæt hvidvin og tomatpulp, og kog op.
- Tilsæt vand, så det dækker, samt eventuelt grøntsagsbouillon.
- Lad det simre i cirka 45 minutter ved svag varme.
- Under kogningen moses der lidt med et piskeris eller en grydeske, så du får alt smagen godt ud af skallerne. Sigt til slut bouillonen.