PAELLA MED KANIN OG SKALDYR: Kom olie på en varm pande (samme pande du ønsker at servere paellaen i), og steg kanin- eller kyllingestykkerne til de er let gyldne.
Kom løg, hvidløg, peberfrugt ved, og steg videre i cirka to minutter.
Tilsæt ris, og vend det hele godt sammen. Tilsæt bouillonen, og krydr eventuelt med salt, afhængig af hvor salt din bouillon er.
Tilsæt friskkværnet peber og safran.
Læg et låg eller sølvpapir løst over panden og lad det simre i cirka ti minutter.
Tilsæt eventuelt lidt vand eller bouillon undervejs, hvis den koger tør.
Kom ærter ved, og lad det hele simre i cirka fem til otte minutter, til risene er møre og har optaget bouillonen. Mens paellaen simrer, klargøres skaldyr.
Damp muslinger i en gryde under låg med en sjat hvidvin. Hæld muslingesuppen fra, og brug den til at spæde til med undervejs.
Flæk halen på jomfruhummeren, så halerne stadig sidder fast på kroppen. Fjern den sorte tarm.
Stænk med lidt olivenolie, lidt hakket hvidløg, salt og peber.
Grilles i ovnen i cirka to minutter, afhængig af størrelse, til kødet er let tilberedt.
Steg rejerne ved mellem varme, til de er færdige, sammen med et par hele hvidløgsfed og den røde chili. Krydr med lidt hvidløg og salt.
Når paellaen er klar til servering, pyntes den med muslinger, rejer og jomfruhummer.
Der drysses med persille og pyntes med citronbåde i siderne. Den hele, stegte chili lægges i midten.
SKALDYRSBOUILLON TIL PAELLA: Rist skallerne i lidt olie til de har taget lidt farve og dufter godt.
Kom urterne ved, og steg videre et par minutter.
Kom tomatpuré ved, og steg kort med.
Tilsæt hvidvin og tomatpulp, og kog op.
Tilsæt vand, så det dækker, samt eventuelt grøntsagsbouillon.
Lad det simre i cirka 45 minutter ved svag varme.
Under kogningen moses der lidt med et piskeris eller en grydeske, så du får alt smagen godt ud af skallerne. Sigt til slut bouillonen.