Paella med kylling og skaldyr

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 6
- Tid
- 40 min + 20 min
Tilberedning
- PAELLA MED KYLLING OG SKALDYR: Kom olie på en varme pande (samme pande, du ønsker at servere paellaen i). Steg kyllingestykkerne, til de er let gyldne.
- Kom løg, hvidløg, peberfrugt ved, og steg med cirka 2 minutter. Tilsæt ris, og vend det hele godt sammen.
- Tilsæt bouillonen (grøntsag, høns eller skaldyr), og krydr eventuelt med salt, afhængig af hvor salt din bouillon er.
- Tilsæt friskkværnet peber og safran.
- Læg låg eller sølvpapir løst over panden. Lad det simre i cirka 10 minutter.
- Tilsæt eventuelt lidt vand eller bouillon undervejs, hvis den koger tør.
- Kom ærter ved, og lad det hele simre i cirka 5-8 minutter, til risene er møre og har optaget bouillonen. Så længe paellaen simrer, er det tid til at klargøre skaldyr.
- Damp muslinger i en gryde under låg med en sjat hvidvin - hæld muslingesuppen fra, og brug den til at spæde med undervejs.
- Flæk halen på jomfruhummerne, så halerne stadig sidder fast på kroppen. Fjern den sorte tarm – stænk med lidt olivenolie, lidt hakket hvidløg, salt og peber.
- Grilles i oven i cirka 2 minutter afhængig af størrelse, til kødet er let tilberedt.
- Steg rejerne ved mellem varme, til de er færdige sammen med et par hele hvidløgsfed og den røde chili. Krydr med lidt hvidløg og salt.
- Når paellaen er klar til servering, pyntes den med muslinger, rejer og jomfruhummer – der drysses med persille, og pyntes med citronbåde i siderne. Den hele stegte chili skal liggK i midten.
- SKALDYRSBOUILLON TIL PAELLA: Rist skallerne i lidt olie, til de har taget lidt farve og dufter godt.
- Kom urterne ved, og steg dem med et par minutter.
- Kom tomatpure ved, og steg kort med.
- Tilsæt hvidvin og tomatpulp, og kog op.
- Tilsæt vand, så det dækker, samt eventuelt grøntsagsbouillon, og lad det simre i cirka 45 minutter ved svag varme.
- Under kogningen moses der lidt med et piskeris eller en grydeske, så du får alt smagen godt ud af skallerne.
- Sigt bouillonen.