Pæretærte med flettet låg

16x9
Pæretærte med flettet låg. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
8
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. MØRDEJ: Start med at smuldre smør og de tørre ingredienser, indtil det minder om brødkrummer.
  2. Saml da dejen med let sammenpisket æg. Ælt kun lige til dejen er akkurat samlet, ensartet og smidig.
  3. Kom dejen i en pose, og læg den i køleskabet i en halv time.
  4. Drys et tyndt lag mel ud på bordpladen, og rul først halvdelen af dejen tyndt ud med en kagerulle.
  5. Vær opmærksom på hele tiden at rulle, flytte, rulle og flytte på dejen. Ved at flytte på dejen ofte sikrer du dig, at dejen ikke hænger ved bordpladen.
  6. Fordel mørdejen i tærteformen, der har en diameter på cirka 20-22 centimeter.
  7. Tryk dejen godt fast langs kanten. Vent med at fjerne overskydende dej til fletlåget er lagt på.
  8. Fordel mandelmassen på bunden af formen. Fordel pærerne hen over massen.
  9. Rul den anden halvdel af mørdejen ud i lidt mel, og skær nogle lange strimler heraf.
  10. Flet et låg direkte oven på kagen af mørdejsstrimlerne. Læg låget oven på pærefyldet på tærten, og tryk det godt fast langs kanten.
  11. Nu kan du fjerne overskydende dej. Pensl kagen med sammenpisket æg.
  12. Bag tærten ved 190 grader varmluft i cirka 30-35 minutter. Hvis den bliver mørk i det, kan du de sidste fem-ti minutter lægge et stykke staniol hen over overfladen af tærten inde i ovnen.
  13. Serveres sammen med kold cremefraiche rørt med vaniljesukker.
  14. MANDELMASSE: Kom alle ingredienserne i en lille minihakker, og blend det til en cremet, finkornet masse.