Pandekager med konditorcreme og abrikos

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
20 min + 40 min

Tilberedning

  1. Først laves konditorcreme.
  2. Sukker og maizenapulver blandes sammen i en skål, og piskes sammen med æggeblommerne.
  3. Kog vanilje, sukker og fløde op i en gryde.
  4. Pisk lidt af den kogende fløde ned i skålen med æggeblommemassen, og hæld det herefter i gryden med resten af fløden. Flødemassen røres godt igennem under kogningen.
  5. Hæld blandingen op i en skål, og sæt den til afkøling.
  6. Den kolde creme smages til med ristede og knuste hasselnødder, appelsinskal, appelsinsaft og appelsinlikør.
  7. Så er det tid til pandekagerne.
  8. Smelt smør i en lille gryde, tilsæt mel og rør det godt sammen - det må ikke brune. Tilføj herefter mælken lidt af gangen, imens der piskes. Når opbagningen er blank og uden klumper, stilles den til afkøling.
  9. Når opbagningen er afkølet lidt tilsættes æggeblommer og sukker, og det hele røres godt igennem, til det er blevet koldt.
  10. Pisk æggehviderne stive og vend dem herefter i pandekagedejen lidt ad gangen.
  11. Varm en stegepande op, stil en lille springform uden bund på panden, og smelt en klat smør heri.
  12. Hæld cirka fire spiseskeer pandekagedej i formen og steg den i cirka 30 sekunder.
  13. Stil stegepanden i ovnen ved 225 grader og bag pandekagen færdig i cirka 10-15 minutter.
  14. Vend den færdige pandekage ud på en tallerken, og bag en tilsvarende pandekage, du kan bruge som top.
  15. Den ene pandekage smøres med konditorcreme, pandekagetoppen sættes ovenpå som låg og smøres med abrikosmarmelade.