Pandekager med syltetøj

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Bland hvedemel, salt, sukker og eventuelt kardemomme sammen i en skål.
  2. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål og rør det i melet med en elpisker, så du får en dej uden klumper.
  3. Hæld pandekagedejen i en kande og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
  4. Tag dejen ud og rør i den inden du begynder at bage pandekagerne. Hvis du synes, den er for tyk til at flyde ud på panden, kan du eventuelt tilsætte en lille smule mere mælk.
  5. Varm en pande op på komfuret og kom lidt smør på. Hæld lidt dej på og drej panden så dejen fordeler sig hurtigt i et tyndt lag.
  6. Vend pandekagen med en paletkniv når den er stiv og gylden på bagsiden.
  7. Tag pandekagen af når den er gylden og bagt på begge sider.
  8. Gentag med resten af dejen.
  9. Stabl pandekagerne på en tallerken og hold dem varme ved at lægge en anden tallerken omvendt over pandekagerne. Server dem med syltetøj eller is til.