Pandekylling og mangochutney

16x9
Pandekylling og mangochutney. Foto: TV 2
Grad
Svær
Pers.
4
Tid
240 min

Tilberedning

  1. KYLLING: Start med at udbene kyllingen fra ryggen og hele vejen rundt. Pas på, at du ikke skærer gennem skindet mellem brysterne, når du kommer halvt rundt.
  2. Drys salt og peber på begge sider af fuglen, og stil den uden noget over i køleskabet i to til fire timer.
  3. MANGOCHUTNEY:
  4. Skræl, og skær mangoen i tern. Hak løg, chili og hvidløg, og sauter det af i lidt olie. Kom sukker på, og lad det karamellisere.
  5. På med eddiken og lad det hele simre sammen med mangoen og resten af ingredienserne i 10-15 minutter. Smag til med hakket purløg, salt og peber.
  6. Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og kom den på en kold sliplet-pande UDEN fedtstof.
  7. Sæt varmen på seks ud af ti på kogepladen, og sæt et stort låg lidt skråt på. Den skal kunne "ånde", så fugten slipper ud, og kyllingen steger forsigtigt, til skindet er helt sprødt. Det tager cirka 15-20 minutter.
  8. Vend den om, og giv den det allersidste på undersiden. Du behøver ikke at krydre den nu, for det gjorde du jo tidligere.
  9. Steg de halverede hjertesalater kort af i kyllingefedtet på den varme pande.
  10. Skær kyllingen ud sådan her: Lårene i to stykker hver og brysterne i tre stykker hver. Stænk med lidt citron ved anretningen.