Pandestegt havørred med linser, cherrytomater, spinat og myntechili salsa Foto: TV 2
Sværhedsgrad
Mellem
Tid
20 min + 15 min
Tilberedning
FISKEN:
Skær fisken i 4 portioner, og krydr med salt og peber.
Sæt en tykbundet stegepande på højt blus, og tilsæt 2 spiseskeer olivenolie.
Steg fisken med skindsiden ned i 3-4 minutter, til fisken er stegt 2/3 del igennem.
Vend fisken om på kødsiden, og steg i yderligere et minut.
Server fisken med linserne og en skefuld salsa inzamino.
LINSERNE:
Kog linserne med hvidløg og salvie i 10-12 minutter. Linserne skal være kogt, så de er al’ dente. Dræn linserne, og vend dem med hvidvinseddike, olivenolie og citronsaft. Krydr med salt og peber.
Smag på linserne, og juster smagen med mere citronsaft og salt, hvis nødvendigt.
Til servering sauter hvidløg og chili i 2 spiseskeer olivenolie.
Tilsæt tomaterne, og lad dem stege i et par minutter.
Tilsæt linserne samt spinaten og sauter til spinaten ”kollapser”. Smag til med salt, peber og citronsaft.