Panerede østershatte – hapsere til studenterkørsel

- Grad
- Let
- Pers.
- 6
- Tid
- 30 min
Tilberedning
- Rens østershattene og fjern eventuelt den nederste del af stokken, som kan være lidt sej. Undgå at bruge for meget vand, da svampene hurtigt bliver bløde.
- Bland kikærtemel og krydderier i en skål.
- Pisk væske og citronsaft i melet. Lad dejen hvile i 10 minutter.
- Klargør en dyb tallerken med rasp. Kom eventuelt lidt salt og peber i raspen.
- Dyp svampene i dej og herefter i rasp.
- Spray svampene med olie, og tilbered dem i airfryer ved 190 grader i 16-18 minutter. Vend dem efter 8 minutter, og spray olie på igen. Eller: Dybsteg svampene i fritureolie i en gryde, til de er gyldne.
- Server de sprøde østershatte med ketchup, barbecuesauce og mayo.