Panerede østershatte – hapsere til studenterkørsel

16x9
Panerede østershatte. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
6
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Rens østershattene og fjern eventuelt den nederste del af stokken, som kan være lidt sej. Undgå at bruge for meget vand, da svampene hurtigt bliver bløde.
  2. Bland kikærtemel og krydderier i en skål.
  3. Pisk væske og citronsaft i melet. Lad dejen hvile i 10 minutter.
  4. Klargør en dyb tallerken med rasp. Kom eventuelt lidt salt og peber i raspen.
  5. Dyp svampene i dej og herefter i rasp.
  6. Spray svampene med olie, og tilbered dem i airfryer ved 190 grader i 16-18 minutter. Vend dem efter 8 minutter, og spray olie pĂĄ igen. Eller: Dybsteg svampene i fritureolie i en gryde, til de er gyldne.
  7. Server de sprøde østershatte med ketchup, barbecuesauce og mayo.