Panzanella – Italiens modsvar på brødspild

16x9
Panzanella. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
2
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Brødet skæres i tern på 2 x 2 centimeter og vendes med olivenolie, salt, tynde skiver hvidløg og eventuelt et drys krydderi - paprika, timian eller oregano virker super.
  2. Rist brødet gyldent og sprødt på en bageplade i ovnen ved 185 grader varmluft.
  3. Imens ordnes grønt og skæres i forskellige størrelser, skiver, tern og trekanter. Gem al saften fra grønt og tomater.
  4. Når brødternene er kommet ud og har kølet let af, vendes de sammen med grønt.
  5. Pluk også mozzarellaen i salaten, hak urterne, og vend i.
  6. Dryp med eddike/citronsaft og lidt ekstra olivenolie, og lad salaten trække i 5-7 minutter.
  7. Server og nyd – virker perfekt til et stykke fisk eller generelt til grillaftenen.