Livsstil

Paprikagryde

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
45 min + 45 min

Tilberedning

  1. PAPRIKAGRYDE:
  2. Skær kødet i små stykker. Brun smør i en gryde, vend kødet i mel, og svits svinekødet af på alle sider. Tag det op fra gryden. Brun bacon af, til det begynder at blive gyldent. Tilsæt løg, hvidløg og svampe. Rist det hele godt af. Krydr til sidst med paprika. Lad det blive varmet godt igennem sammen med fyldet. Rør godt rundt over mellem varme. Tilsæt vand, og lad det koge godt igennem i cirka 20 minutter. Før servering tilsættes tomatkoncentratet, pølser i små stykker og fløde. Lad det koge, indtil fløden begynder at tykne. Servér med mos og friterede gulerødder og eventuelt syltede rødbeder.
  3. KARTOFFELMOS:
  4. Steg bacon sprødt, mens kartoflerne koges møre. Når kartoflerne er kogt møre, piskes de med smør og eventuelt kogevandet i. Smag til med salt og peber. Servér straks.
  5. SYLTEDE RØDBEDER:
  6. Skær rødbeder i tynde skriver eller små tern. Kog eddike og sukker op sammen med timian og stjerneanis, så sukkeret bliver opløst. Smag til. Kog rødbederne op i lagen i 5 til 10 minutter, og lad det stå i 10 til 20 minutter. Herefter er de klar til servering.
  7. FRITEREDE GULERØDDER:
  8. Skær gulerødderne i tynde stave på langs. Kog dem let i saltet vand. Pisk mel og øl, til det ikke klumper mere. Dyp gulerødderne i dejen, og fritér med det samme. Så snart de er gyldne, tages de op, krydres med salt og spises med det samme. HUSK, at olien skal være meget varm.