Pasta bolognese med fladbrød

16x9
Pasta bolognese med fladbrød Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
25 min + 20 min

Tilberedning

  1. PASTA BOLOGNESE: Skær baconen i små tern, og steg i en gryde ved middelhøj varme. Tag baconen op, og lad fedtet blive i gryden.
  2. Hak løg og hvidløg i gryden med baconfedt, og steg det under omrøring, til løgene er bløde og klare.
  3. Kom hakkekødet ned til løgene, og brun det af. Hæld rødvinen ved, og lad det koge ind til cirka halvdelen. Tilsæt balsamico og hakkede tomater, og kog godt igennem. Tomaterne smider væske, som skal koges lidt ind.
  4. Lad det koge ind, men ikke så meget, at det bliver tørt i cirka 30 minutter. Hvis det bliver for tørt, kan lidt rødvin eller bouillon kommes i.
  5. Tip: Timian og soltørrede tomater skal i lige til sidst, så vi beholder den friske smag, og baconen skal i til sidst for at beholde sprødheden.
  6. FLADBRØD MED OST, HVIDLØG OG URTER: Rør gær ud i vand og mælk.
  7. Pres hvidløget, og hak timian og rosmarin.
  8. Rør lidt mel, salt, sukker, timian og rosmarin i gærblandingen.
  9. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og rør til dejen er smidig. Lad dejen hæve i 15 minutter.
  10. Del dejen i otte stykker, og rul dem ud til store fladbrød.
  11. Varm en stor pande op, og kom olivenolie på panden. Når panden er varm, kommes et brød på, som steges godt af i cirka fire minutter på hver side.
  12. Når brødet bliver vendt første gang, rives en masse ost over, og lad det smelte.
  13. Vend fladbrødet om, og riv ost på den anden side. Kom salt, og riv citron ud over de stegte brød inden servering.
  14. HJEMMELAVET PASTA: Tag melet, og lav en fordybning i midten af bunken, så det ligner en lille vulkan.
  15. Slå æg ud i fordybningen, og pisk forsigtigt med en gaffel inde i æggene, så melet stille absorberes.
  16. Efter et stykke tid bliver det en grødet masse, og så kan det sidste mel vendes op i. Start herefter æltningen.
  17. Når dejen er fast, kommes den i en pose og sættes på køl i 30 minutter. Så er den nemmere at rulle ud.
  18. Rul dejen ud, og skær den i bånd på cirka 0,5 centimeter i tykkelsen.
  19. Kog pastaen i et par minutter med en smule salt og olivenolie i vandet.
  20. Et lille tip: Når vandet er sigtet fra, så kom en god sjat olivenolie over pastaen, og ryst godt. Så bliver den ikke klistret, og den bliver mere lind og lækker at spise.