Pasta guanciale med balsamico, parmesan og fennikel

16x9
Pasta guanciale med balsamico, parmesan og fennikel. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
2

Tilberedning

  1. Sæt en stor gryde med rigeligt saltet vand til at koge til pastaen.
  2. Skær din guanciale ud i små tern (cirka 2 x 2 centimeter), og steg ved middelvarme i olivenolie, indtil de er gyldne, i en pande med høje kanter.
  3. Imens skæres rødløg og hvidløg i tynde skiver, og når baconen er gylden, tages den af panden.
  4. Løg og hvidløg steges videre i baconfedtet, sammen med tørret chili i 5-6 minutter, indtil løgene er blevet bløde og let gyldne.
  5. Kog nu pastaen i 3 minutter mindre end anvist på pakken.
  6. Kom guanciale tilbage på panden, tilsæt balsamico, og lad det koge helt ind.
  7. Knus fennikelfrø i en morter, og kom på panden. Bland det hele godt sammen ved svag varme i nogle minutter.
  8. Når pastaen er al dente (har godt med bid), kommes den på panden sammen med cirka 1,5 deciliter af pasta kogevandet.
  9. Skru op til middelvarme, og få varmet det hele godt igennem, imens vandet stille koger ind til en sauce.
  10. Tilsæt revet parmesan, og smag til med salt og peber, og lad osten jævne saucen i et par minutter.
  11. Imens skylles basilikum og skæres i tynde strimler, som vendes i pastaen lige inden servering.