Pasta med blomk√•lssauce, crudit√© og spr√łde blomk√•l

16x9
Grad
Mellem
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. SAUCE: Skær blomkålen i mindre stykker.
  2. Kom blomkålsstykkerne i en gryde med vand og salt.
  3. Lad blomk√•len koge i cirka 15 minutter, eller indtil den er helt m√łr.
  4. Hak l√łg og hvidl√łg fint. Steg begge dele p√• en pande i lidt olie et par minutter.
  5. Hæld vandet fra de kogte blomkål.
  6. Kom den kogte blomk√•l i en blender, og lad den k√łre, indtil blomk√•len er blevet til en fin pur√©.
  7. Tils√¶t fond, ost og og eddike, og k√łr igen.
  8. Tils√¶t l√łg, hvidl√łg og tahin eller fl√łde, og blend igen, til blomk√•lssaucen er helt glat.
  9. Rens, og steg svampene h√•rdt p√• en pande med sm√łr eller olie og krydderurter.
  10. Kom halvdelen af svampene i saucen, og pynt med den anden halvdel.
  11. Kog pastaen al dente, og vend sammen med sauce. Pynt med crudit√©, svampe og spr√łde friterede blomk√•l.
  12. SPR√ėDE BLOMK√ÖLSKUGLER: Kom mel, √¶g og rasp i hver sin dybe tallerken.
  13. Riv parmesan fint, og bland med raspen.
  14. Del blomkålen i små buketter.
  15. Vend dem f√łrst i mel, s√• i √¶g og til sidst i rasp/ost.
  16. Kom olien i en gryde, og steg blomkålene cirka 5 minutter ved 170 grader.
  17. Tag dem op, og lad dem dryppe af p√• k√łkkenrulle.
  18. BLOMK√ÖLSCRUDIT√Č: Del blomk√•len i store buketter.
  19. Skær blomkålen tyndt på en mandolin, og kom i en skål med koldt vand.
  20. Kom i k√łleskab indtil servering. Dr√¶n for vand, og dup dem t√łrre inden servering.