Livsstil

Pasta med blomkålssauce, crudité og sprøde blomkål

Sværhedsgrad
Mellem
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. SAUCE: Skær blomkålen i mindre stykker.
  2. Kom blomkålsstykkerne i en gryde med vand og salt.
  3. Lad blomkålen koge i cirka 15 minutter, eller indtil den er helt mør.
  4. Hak løg og hvidløg fint. Steg begge dele på en pande i lidt olie et par minutter.
  5. Hæld vandet fra de kogte blomkål.
  6. Kom den kogte blomkål i en blender, og lad den køre, indtil blomkålen er blevet til en fin puré.
  7. Tilsæt fond, ost og og eddike, og kør igen.
  8. Tilsæt løg, hvidløg og tahin eller fløde, og blend igen, til blomkålssaucen er helt glat.
  9. Rens, og steg svampene hårdt på en pande med smør eller olie og krydderurter.
  10. Kom halvdelen af svampene i saucen, og pynt med den anden halvdel.
  11. Kog pastaen al dente, og vend sammen med sauce. Pynt med crudité, svampe og sprøde friterede blomkål.
  12. SPRØDE BLOMKÅLSKUGLER: Kom mel, æg og rasp i hver sin dybe tallerken.
  13. Riv parmesan fint, og bland med raspen.
  14. Del blomkålen i små buketter.
  15. Vend dem først i mel, så i æg og til sidst i rasp/ost.
  16. Kom olien i en gryde, og steg blomkålene cirka 5 minutter ved 170 grader.
  17. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  18. BLOMKÅLSCRUDITÉ: Del blomkålen i store buketter.
  19. Skær blomkålen tyndt på en mandolin, og kom i en skål med koldt vand.
  20. Kom i køleskab indtil servering. Dræn for vand, og dup dem tørre inden servering.