Pasta med pesto

16x9
Gorm Wiswehs pasta med pesto. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. HJEMMELAVET PASTA – MED FULDKORN: Put melet i en foodprocesser eller ælteskål.
  2. Slå fire hele æg ud i melet og to blommer fra de sidste to æg.
  3. Rør det sammen. Tjek om det føles som god, hård modellervoks (hvis ikke så tilsæt en dråbe vand, og kør igen).
  4. Når dejen er dejligt glat og fast, pakkes den i film smurt med en dråbe olivenolie.
  5. Lad hvile i 30 minutter, og rul ud til bred båndpasta.
  6. Kog i rigeligt vand, som er godt saltet i tre til fire minutter – afhængigt af pastaens tykkelse.
  7. GROMS BASILIKUMPESTO: Frem med blenderen og put først basilikum, hvidløg, citronskal, grana skåret i mindre tern, pinjekernerne og olivenolie i.
  8. Giv det en over nakken, til du har den konsistens, du er glad for. Jeg kan godt lide det lidt sjusket og groft.
  9. En pesto har faktisk rigtigt godt af at stå og trække et døgns tid for at alle smagende udvikles.
  10. Når du skal vende en pesto med friskkogt pasta, så er det vigtigt, at pasta og pesto slynges sammen på en pande med en lille smule pastavand. Det gør pastaen cremet og lækker, og smagende blandes på den fineste måde.
  11. Så arbejd med din pasta! Cirka to minutter.
  12. PIMETCREME: Varm grillen, eller sæt ovnen på grill.
  13. Skær peberfrugterne i kvarte, og fjern kernerne. Læg dem på grillen med skindsiden nedad eller i ovnen med skindside opad.
  14. Når de er godt brankede (læs: godt sorte), lægges de i en frysepose, hvor de skal køle af, mens dampen løsner det brankede skind.
  15. Pil skindet af, og put resten af peberfrugten, som nu er god og sød i smagen, op i en blender sammen med hvidløg og lidt olivenolie.
  16. Blend, og smag til med lidt finthakket mynte, salt, peber og eventuelt citronskal.