Pasta med tomatsauce og kødboller

16x9
Grad
Let
Pers.
4

Tilberedning

  1. Pasta: Bland durum og hvedemel sammen. Rør olivenolie, salt, citronsaft og vand i. Rør dejen med fingrene, og tilsæt æg.
  2. Sæt dejen et koldt sted i 30 minutter, og rul den tyndt ud.
  3. Skær den i strimler. Drys strimlerne med lidt mel, og opbevar dem i et rent viskestykke i et enkelt lag.
  4. Kødboller: Pil hvidløget, og riv det fint eller pres det i en hvidløgspresser.
  5. Skær skorpen af brødet, og kassér den.
  6. Læg brødet i blød i mælk.
  7. Rør kødet sammen med salt, peber, brød og mælk, hvidløg, æg, parmesan og eventuelt hakket salvie.
  8. Form kødboller på størrelse med golfbolde, og steg dem i olivenolie på en varm pande. Steg dem i cirka 10 minutter til de er gennemstegt.
  9. Tomatsauce: Pil hvidløget, og riv det fint eller pres det i en hvidløgspresser.
  10. Kom olie i en gryde og varm op. Kom hvidløg , men lad det ikke tage farve.
  11. Kom mosede tomater og vand eller bouillon ved.
  12. Tilsæt oregano, og lad det simre i 8-10 minutter under omrøring.
  13. Smag til med sukker, salt og peber.
  14. Vend kødbollerne i tomatsaucen.
  15. Servering: Kog pastaen i kogende og saltet vand. Har du lavet pastaen selv, skal den koge 3-5 minutter, alt efter tykkelse.
  16. Anret pastaen toppet med tomatsauce og kødboller.