Pasta med tomatsauce og kødboller

- Grad
- Let
- Pers.
- 4
Tilberedning
- Pasta: Bland durum og hvedemel sammen. Rør olivenolie, salt, citronsaft og vand i. Rør dejen med fingrene, og tilsæt æg.
- Sæt dejen et koldt sted i 30 minutter, og rul den tyndt ud.
- Skær den i strimler. Drys strimlerne med lidt mel, og opbevar dem i et rent viskestykke i et enkelt lag.
- Kødboller: Pil hvidløget, og riv det fint eller pres det i en hvidløgspresser.
- Skær skorpen af brødet, og kassér den.
- Læg brødet i blød i mælk.
- Rør kødet sammen med salt, peber, brød og mælk, hvidløg, æg, parmesan og eventuelt hakket salvie.
- Form kødboller på størrelse med golfbolde, og steg dem i olivenolie på en varm pande. Steg dem i cirka 10 minutter til de er gennemstegt.
- Tomatsauce: Pil hvidløget, og riv det fint eller pres det i en hvidløgspresser.
- Kom olie i en gryde og varm op. Kom hvidløg , men lad det ikke tage farve.
- Kom mosede tomater og vand eller bouillon ved.
- Tilsæt oregano, og lad det simre i 8-10 minutter under omrøring.
- Smag til med sukker, salt og peber.
- Vend kødbollerne i tomatsaucen.
- Servering: Kog pastaen i kogende og saltet vand. Har du lavet pastaen selv, skal den koge 3-5 minutter, alt efter tykkelse.
- Anret pastaen toppet med tomatsauce og kødboller.