Pavlova: Marengs med citrongræscreme, ananas, mynte og chokolade

16x9

Tilberedning

  1. Pisk æggehvider med sukker og salt til en stiv marengs.
  2. Sigt flomelisen i og pisk forsigtigt.
  3. Kom marengs en i sprøjteposer og sprøjt den ud på silikoneforme.
  4. Bag i ovn ved 100 grader til marengsen er hĂĄrd - ca. to timer.
  5. Sæt husblassen i en skål med koldt vand.
  6. Hæld fløden i en gryde og tilsæt citrongræsset, skåret i små stykker.
  7. Varm cremen med citrongræs (omkring 80 grader), og tilsæt den udblødte husblas.
  8. Sigt cremen. Smelt chokoladen og hæld det over cremen.
  9. Bland det godt og lad cremen køle ned i flere timer.
  10. Pisk grundigt indtil cremen har konsistens som flødeskum.
  11. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland det med sukkeret.
  12. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret først på skærebrættet – brug den flade side af en kniv.
  13. Kom vanilje og sukker i en gryde med vandet, og bring det i kog.
  14. Vær sikker på, at sukkeret er helt opløst. Lad siruppen køle af i køleskabet.
  15. Varm siruppen op til ca. 70° i en gryde.
  16. Tag siruppen af varmen og tilsæt den friske ananas, og rør lidt – ananassen skal ikke koges med!
  17. Lad sirup og ananas køle af før servering i køleskabet drys med mynte før servering.
  18. Smelt chokoladen og hæld den i en mixerskål.
  19. Kog sukker og vand til 145 grader til en karamelmasse.
  20. Pisk chokoladen og hæld karamelmassen langsomt til.
  21. Pisk indtil blandingen er krystalliseret. Pynt med skovsyre.