Pavlova med jordbær

16x9
Nikolas Strangas' pavlova med jordbær. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
8
Tid
30 min + 240 min

Tilberedning

  1. MARENGS: I et vandbad varmes æggehvider og sukker til 50 grader, hvor begge dele piskes kraftigt sammen, indtil marengsmassen er sej, blank og skinnende.
  2. Sigt derefter forsigtigt din flormelis i.
  3. Form marengsmassen som en dyb tallerken med en tyk bund.
  4. Bag i en forvarmet ovn ved 100 grader varmluft i cirka to timer.
  5. Sluk for varmen, og lad bunden køle af i den slukkede ovn, indtil ovnen er helt kold.
  6. Sæt forsigtigt den afkølede marengsbund på et fad.
  7. KOMPOT: Skyl og rens jordbærrene. Skær dem derefter i små tern.
  8. Kom de frosne bær i en gryde sammen med syltesukkeret og citronen.
  9. Kog det op, og lad det simre i 2-5 minutter.
  10. Tjek konsistensen ved at lægge lidt syltetøj på en kold tallerken, og mærk efter om den har en tilpas konsistens.
  11. Tag gryden af kogepladen, og skum af. Kom friske jordbær i, og rør rundt.
  12. Hæld kompotten på varme, rengjorte glas og luk til med det samme. Opbevares køligt.
  13. CREME: Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kog stang og korn sammen med mælk, fløde, glukose og citronskal.
  14. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem med sukker og majsstivelse.
  15. Hæld væsken i æggeblandingen. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen.
  16. Lad cremen koge i ca. 1-2 minutter under kraftig piskning - pas på, den ikke brænder på.
  17. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, tilsæt smør, og pisk det godt.
  18. Dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet.
  19. Pisk cremen, og tilsæt 200 gram piskefløde.
  20. Fordél cremen i marengsskålen, og top med kompot, masser af friske jordbær og mynte.