Pavlova med vaniljecreme og sommerbær

16x9
Pavlova med vaniljecreme og sommerbær. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
12
Tid
30 min + 75 min

Tilberedning

  1. PAVLOVA: Pisk æggehvider skummende.
  2. Tilsæt sukker lidt efter lidt under kraftig piskning. Pisk til marengsen er blank og sej.
  3. Vend hvidvinseddike i.
  4. Fordel marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir i et jævnt lag inden for bagepapirets størrelse.
  5. Bag marengsbunden ved 110 grader varmluft i cirka 1 time og 15 minutter. Lad bunden køle af, inden den eventuelt skæres fri af bagepapiret og flyttes over på et fad.
  6. VANILJECREME: Bland fløde og majsstivelse.
  7. Tilsæt sukker, vaniljepasta, æggeblommer og letmælk.
  8. Giv det et opkog under konstant piskning. NĂĄr cremen tykner og koger, skal den koges igennem i et minuts tid.
  9. Køl cremen helt af.
  10. Pisk fløden til flødeskum, og vend i cremen.
  11. Lige inden kagen serveres, pyntes den med vaniljecreme, masser af friske bær og dekoreres med lidt spiselige blomster og krydderurter.
  12. Kagen bør spises med det samme, så er den bedst.