Persillesuppe med pastinakker og friskost

16x9
Persillesuppe med pastinakker og friskost. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
45 min + 90 min

Tilberedning

  1. SUPPE: Pil og hak løg og hvidløg. Skræl to af pastinakkerne og skær dem i grove tern.
  2. Steg løg og pastinakkerne af i en smørret gryde. Tilsæt eddike, fond og lad det koge i ca. 20 min uden låg.
  3. Skyl persillen grundigt, fjerne de grove stilke og hav dem groft.
  4. Sluk for suppen, tilsæt creme fraiche og kom den grofthakkede persille i.
  5. Blend suppen til den er helt ensartet. Sigt den evt. hvis du vil have den helt fin. SMag til med salt og citron.
  6. Varm suppen op uden at bringe den i kog kort inden serveringen.
  7. BAGTE PASTINAKKER: Skræl de resterende persillerødder, flæk dem og kog dem i et ildfast fad.
  8. Dryp med olivenolie og salt og bag ved 220 grader i ca 20 min. Tag dem ud og riv citronskal over
  9. Eller steg dem på en pande i olie, kom låg på og skru ned efter 5 min. og lad dem stege videre i 15 min.
  10. RISTEDE VALNØDDER: Kom valnødderne i et ildfast fad. Bag dem i 10 min. ved 170 grader. Tag dem ud og hæld straks soya på og vend rundt til soyaen fordamper og krystaliserer.
  11. SYLTEDE PASTINAKKER: Skræl 1 stor pastinak og skær den i små stykker efter behag ca. 1/2 cm tykke - ikke større.
  12. Kog sukker og eddike op og hæld det straks over stykkerne. Lad det efterfølgende trække i min. 1 time - gerne til næste dag.
  13. PASTINAKKIKS: Skræl pastinakken og riv den fint. Kom mandler og cashewnødder i en foodprocessor og blend til mel.
  14. Rør alle ingredienser sammen i en skål, og lad det trække i 10 min.
  15. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og bag ved 175 grader i 20-30 min. Se til dem undervejs. Til sidst brækkes det i stykker og serveres til suppen.