Pimped out pumpkin pie

16x9

Tilberedning

  1. Opskriften giver 1 pie (8 stykker)
  2. Til crust røres knust kiks og sukker sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør og miks det sammen med en gaffel, til smørret er blandet godt sammen med kiksen.
  3. Hæld blandingen i den forberedte form. Start i midten og pres gradvist dejen ned og udad mod siderne med fast hånd, til blandingen er godt fordelt og udgør en jævn crust.
  4. Stil på køl, mens du forbereder fyldet.
  5. Forvarm ovnen til 180 grader.
  6. FYLD: Pisk sukker, mel og cream cheese sammen i en stor skål med en håndmikser, til blandingen er glat og jævn. Tag 100 g af blandingen fra og stil det til side i en lille skål.
  7. Tilsæt kanel, muskat, ingefær, nellike, æg og pumpkin pureé til cream cheese blandingen. Pisk med en håndmikser, til blandingen er glat. Hæld blandingen i den forberedte crust.
  8. Tilsæt 1 spsk. mælk til de resterende 100 g cream cheese og rør, til det er mikset godt sammen.
  9. Fordel blandingen over fyldet med en ske. Brug så en kniv til at skære igennem cream cheese og græskar i s-formede kurver, så der dannes fine mønstre, og ingredienserne ”flettes” sammen.
  10. Bag din pie ca. 30 minutter, eller indtil siderne er faste. Centret kan være lidt blødere (være sikker på ikke at bage pie’en for lang eller det kunne knække i midten)
  11. Lad din pie køle i 1 time, dæk den så løst til og lad den stå på køl i mindst 2 timer, før du serverer. Serveres med frisk flødeskum.
  12. Opbevar din pie i køleskabet for længere holdbarhed.
  13. TIP: Du kan bestille græskarpuré på diverse netshops, men du kan også bage dit eget. Brug 2 hokkaidogræskar. Split i halve, skrab kernerne ud og bag ved 200 grader, indtil de er bløde. Skrab græskarkødet fra skallen og fortsæt med opskriften.