Mad

Pinchos med bresaola, sennepsmayonnaise og karamelliserede løg

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
8
Tid
45 min + 20 min

Tilberedning

  1. KARAMELLISEREDE LØG: Fire zittauerløg skæres i tynde skiver og deles i ringe.
  2. Steg løgene i smør, indtil de får farve. Herefter skruer du ned for varmen og tilsætter balsamico, brun farin og portvin.
  3. Rør jævnligt i løgnene med en dejskraber. Steg dem i cirka 30 minutter.
  4. SYLTEDE PEBERKORN: Kog det hele op, og lad det derefter småkoge i fem minutter. Efterfølgende kan det hældes på glas med lufttæt låg.
  5. MAYONNAISE: Sørg for, at æg og olie er samme temperatur. Hæld alle ingredienserne i et blenderglas. Først blommerne, derefter eddike og til sidst olien. Du kan nu se, at ingredienserne lægger sig i lag.
  6. Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset. Start og blend nu. Du holder stavblenderen stille nede ved bunden.
  7. Efter kort tid vil du se, at mayonnaisen begynder at blive tyk. Nu kan du løfte blenderen lidt op og ned, så du får en god, tyk konsistens.
  8. Mayonnaisen kan eventuelt tyndes op med lidt vand.
  9. TIP: Har du ikke en stavblender, kan du bruge en almindelig elpisker: Pisk æggeblommer, dijonsennep, eddike og salt sammen med en elpisker i en skål.
  10. Her skal du stadig sørge for, at æg og olie er samme temperatur.
  11. Tilsæt langsomt olie i en tynd stråle, imens du pisker. Tilsæt stille og roligt mere olie, indtil du opnår den let fede mayonnaise.
  12. ANRETNING: Bland en spiseske syltede sennepskorn sammen med en deciliter mayonnaise, og fyld det i en sprøjtepose.
  13. Steg flutesskiverne i smør og olivenolie. Tag en skive flute, og læg en lille håndfuld salat på. Derpå fire skiver bresola og tre-fire små dutter sennepsmayonnaise.
  14. Derpå en stribe af de karamelisede løg.