Pirogger med svampe og flødeost

16x9
Pirogger med svampe og flødeost. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
20
Tid
30 min + 75 min

Tilberedning

  1. DEJ: Smelt smørret i en gryde, og sæt til side. Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, salt og smeltet smør.
  2. Tilsæt hvedemel og ælt, indtil du har en blød og smidig dej - måske skal du ikke bruge alt melet, så tilsæt det lidt ad gangen.
  3. Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet i cirka en time. Rul dejen ud cirka 0,5 centimeter tyk på et meldrysset bord.
  4. Stik dejen ud med en udstikker (du kan bruge et glas eller en lille skal, hvis du ikke har en udstikker).
  5. Kom fyldet på midten af dejen, fold siderne op omkring, og tyk kanterne godt sammen, så de ikke åbner sig i ovnen.
  6. Lad dem efterhæve cirka 20 minutter, før de pensles med mælk og bages cirka 10-15 minutter ved 190 grader.
  7. FYLD: Rens svampene og hak dem groft. Pil og hak løg og hvidløg.
  8. Steg det hele i smørret på en varm pande, til det er godt brunet af. Tilsæt timian.
  9. Lad fyldet køle lidt af, og rør det sammen med flødeost. Smag til med salt og peber.
  10. HVIDLØGSDIP: Hak eller riv hvidløget fint. Bland med de øvrige ingredienser, og lad det trække en times tid inden servering.