Pirogger med svampe og flødeost

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 20
- Tid
- 30 min + 75 min
Tilberedning
- DEJ: Smelt smørret i en gryde, og sæt til side. Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, salt og smeltet smør.
- Tilsæt hvedemel og ælt, indtil du har en blød og smidig dej - måske skal du ikke bruge alt melet, så tilsæt det lidt ad gangen.
- Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet i cirka en time. Rul dejen ud cirka 0,5 centimeter tyk på et meldrysset bord.
- Stik dejen ud med en udstikker (du kan bruge et glas eller en lille skal, hvis du ikke har en udstikker).
- Kom fyldet på midten af dejen, fold siderne op omkring, og tyk kanterne godt sammen, så de ikke åbner sig i ovnen.
- Lad dem efterhæve cirka 20 minutter, før de pensles med mælk og bages cirka 10-15 minutter ved 190 grader.
- FYLD: Rens svampene og hak dem groft. Pil og hak løg og hvidløg.
- Steg det hele i smørret på en varm pande, til det er godt brunet af. Tilsæt timian.
- Lad fyldet køle lidt af, og rør det sammen med flødeost. Smag til med salt og peber.
- HVIDLØGSDIP: Hak eller riv hvidløget fint. Bland med de øvrige ingredienser, og lad det trække en times tid inden servering.