Livsstil

Plankebøf og plankelaks

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
50 min + 50 min

Tilberedning

  1. KARTOFFELMOS: Skær kartoflerne i mindre stykker, og kog dem, til de er moseklar i usaltet vand (de er klar, når de kan moses med en gaffel).
  2. De møre kartofler moses og røres sammen med smørret og fløden.
  3. Smag til med salt, peber og muskatnød. Kartoffelmosen skal være lind, men ikke for flydende. Den skal nemlig på en sprøjtepose.
  4. Tomaterne halveres.
  5. SVAMPENE: Steg dem godt af, og vend med gremolataen.
  6. GREMOLATA: Hak det hele fint, og mix sammen.
  7. KØD OG FISK: Varm panden godt op, kom olie på, og steg bøfferne af cirka 1 minut på hver side.
  8. Kom smør på panden, og lad det smelte. Vend bøfferne i smørret, kom salt og peber på, og læg dem op på en planke.
  9. Læg kartoffelmosen i sprøjtepose, og zigzag på bøffen og ned på brættet, så hele kanten af bøffen er dækket, og der dannes et hul i midten.
  10. Lav en lille kartoffelmos dut til den halve tomat.
  11. Kom plankebøffen i ovnen i 8 minutter ved 200 grader. Når den er færdig, tag den ud, og lad den trække i cirka 2 minutter.
  12. Kom laksen på bræt, salt og peber, og gør det samme med kartoffelmosen.
  13. Laksen skal cirka have 10 minutter i ovnen.
  14. ALMINDELIG BEARNAISE: Æggeblommer, salt, lidt citronsaft og creme fraiche stavblendes.
  15. Smelt smørret til 65 grader, og blend det forsigtigt i æggebladningen.
  16. Når saucen har den ønskede konsistens, smages den eventuelt til med mere salt.
  17. Vask, og hak estragongen fint, og vend den i bearnaisen.
  18. DILD BEARNAISE: Æggeblommer, salt, lidt citronsaft og creme fraiche stavblendes.
  19. Smelt smørret til 65 grader, og blend det forsigtigt i æggebladningen.
  20. Når saucen har den ønskede konsistens, smages den eventuelt til med mere salt.
  21. Vask, og hak dilden fint, og vend den i bearnaisen.