Plankebøf og plankelaks

16x9
Casper Sobczyks plankebøf og plankelaks. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
50 min + 50 min

Tilberedning

  1. KARTOFFELMOS: SkĂŚr kartoflerne i mindre stykker, og kog dem, til de er moseklar i usaltet vand (de er klar, nĂĽr de kan moses med en gaffel).
  2. De møre kartofler moses og røres sammen med smørret og fløden.
  3. Smag til med salt, peber og muskatnød. Kartoffelmosen skal vÌre lind, men ikke for flydende. Den skal nemlig pü en sprøjtepose.
  4. Tomaterne halveres.
  5. SVAMPENE: Steg dem godt af, og vend med gremolataen.
  6. GREMOLATA: Hak det hele fint, og mix sammen.
  7. KØD OG FISK: Varm panden godt op, kom olie pü, og steg bøfferne af cirka 1 minut pü hver side.
  8. Kom smør pü panden, og lad det smelte. Vend bøfferne i smørret, kom salt og peber pü, og lÌg dem op pü en planke.
  9. LÌg kartoffelmosen i sprøjtepose, og zigzag pü bøffen og ned pü brÌttet, sü hele kanten af bøffen er dÌkket, og der dannes et hul i midten.
  10. Lav en lille kartoffelmos dut til den halve tomat.
  11. Kom plankebøffen i ovnen i 8 minutter ved 200 grader. Nür den er fÌrdig, tag den ud, og lad den trÌkke i cirka 2 minutter.
  12. Kom laksen pü brÌt, salt og peber, og gør det samme med kartoffelmosen.
  13. Laksen skal cirka have 10 minutter i ovnen.
  14. ALMINDELIG BEARNAISE: Æggeblommer, salt, lidt citronsaft og creme fraiche stavblendes.
  15. Smelt smørret til 65 grader, og blend det forsigtigt i Ìggebladningen.
  16. Nür saucen har den ønskede konsistens, smages den eventuelt til med mere salt.
  17. Vask, og hak estragongen fint, og vend den i bearnaisen.
  18. DILD BEARNAISE: Æggeblommer, salt, lidt citronsaft og creme fraiche stavblendes.
  19. Smelt smørret til 65 grader, og blend det forsigtigt i Ìggebladningen.
  20. Nür saucen har den ønskede konsistens, smages den eventuelt til med mere salt.
  21. Vask, og hak dilden fint, og vend den i bearnaisen.