Plantebaserede klatkager med kardemomme-æblekompot

16x9
Lasse Skjønning Andersens plantebaserede klatkager med kardemomme-æble kompot. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Start med kardemomme-æblekompotten: Skyl æbler. Fjern kernehus, og skær i grove tern. Kom æblestykkerne i en gryde med vand, sukker, kardemomme og flækket og skrabet vaniljestang.
  2. Kog æblegrøden ved medium varme med låg i cirka 30 minutter, eller indtil de er møre. Brug eventuelt en grydeske til at mose æblestykkerne, så du får en sammenhængende grød.
  3. Imens grøden koger færdig, kan du lave klatkagerne: Smelt halvdelen af plantesmørret, og skrab vaniljekornene.
  4. Bland det smeltede veganske smør med risengrød, hvedemel, bagepulver, vaniljekorn og sukker. Rør grundigt sammen, og lad det stå overdækket på køl i ti minutter.
  5. Brug det resterende veganske smør til panden, og begynd at stege klatkagerne af. Lav en “prøve”-klatkage først, og se, om dejen er for våd og skal justeres med ekstra mel/rasp eller for tør og derfor skal justeres med lidt ekstra havredrik.
  6. Anret med kardemomme-æblekompot og flormelis.