Livsstil

Plantebaseret risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. KIRSEBÆRSAUCE: Skræl halvdelen af appelsinens skal. Halver derefter appelsinen, og pres saften i gryden. Kom appelsinskallen i gryden med de udstenede kirsebær, rørsukker, vaniljekorn og vaniljestang, kanelstang og kirsebærsaft.
  2. Kog kirsebærsaucen op ved lav varme – kirsebærrene skal ikke koges for meget ud. Rør maizena i lidt koldt vand, og kom det i kirsebærsaucen, indtil du får en passende konsistens. Smag til med sukker. Server kirsebærsaucen varm, eller du kan køle den ned.
  3. RISALAMANDE: Blend eller pisk den veganske flødeskum med kornene fra vaniljestangen, sukker, citronskal og citronsaft, til du har en luftig og tæt masse.
  4. Vend forsigtigt den luftige fløde med den kolde risengrød. Juster med citronsaft og rørsukker – husk, at kirsebærsaucen også er sød.
  5. Rist mandlerne på panden, til de er sprøde. Hak dem groft.
  6. Anret risalamande i små glas eller skåle med hakkede mandler på toppen og kirsebærsauce.