Pommes puré med stikkelsbær-tomat-salsa og friteret modnet flæsk

16x9
Pommes puré med stikkelsbær-tomat-salsa og friteret modnet flæsk. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Let
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. POMMES PUR√Č: Kog kartoflerne meget m√łre i usaltet vand. Pres dem igennem et kartoffeljern, s√• mosen bliver fin.
  2. Pisk sm√łrret i, mens du har gryden p√• blusset. Smag til med salt og peber. Den skal v√¶re lind og luftig.
  3. STIKKELSBÆR-TOMAT-SALSA: Vinaigrette: Bland alt sammen på nær olien. Bland det til en fin masse, og pisk olien i lidt ad gangen. Den skal gerne blive lidt tyk.
  4. Salsa: Vend vinaigretten forsigtigt i stikkelsbær og de skårne tomater, og lad det stå at trække i 20 minutter.
  5. FRITERET MODNET FL√ÜSK: Det skivesk√•rede fl√¶sk vendes i mel og friteres i varm olie i et par minutter, eller til det er spr√łdt og m√łrt.
  6. Dryp af p√• lidt k√łkkenrulle, og server med det samme, eller hold det varmt i ovnen ved 90 grader.
  7. URTESALAT: Mix alle de skyllede urter. Brug dem som pynt på toppen af retten.
  8. ANRETNING: Puréen anrettes i bunden af en dyb tallerken. Den toppes med stikkelsbær-tomat-salsa, og flæsket anrettes på toppen til sidst.