Pop tarts

16x9
Christel Pixis pop tarts. Foto: TV 2
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. Beklæd en bradepande med bagepapir, og sæt til side.
  2. DEJ: I en stor skål mixer du, mel, sukker og salt, herefter mixer du dit smør i tern med enten en gaffel, foodprocessor eller mørdejs hakker. Du kan også bruge hænderne, bare sørg for, at du smuldrer dejen, til du har krummer på størrelser med ærter. Den må ikke æltes, og den skal kun røres ved til den lige akkurat er samlet – hvis man rører for meget ved dejen, bliver smørret for blødt, og man får ikke den crispy flagedej.
  3. Rul dejen i to lige store flade rektangler 8x10 centimeter, så er de klar til at blive skåret, når de kommer ud.
  4. Sæt dejen på køl i minimum 30 minutter.
  5. Tag den ene dej ud, rul den ud til 23x30 centimeter på en melet overflade, skær kanterne til, så den er lige i kanterne.
  6. Skær nu ni lige store stykker enten med en pizzaskærer eller en skarp kniv, placer dem med luft imellem på din bradepande.
  7. Pensl dem nu alle med æg (dette er ‘limen’ til at holde tærter lukket).
  8. FYLD: Nu tager du dit ønsket fyld og placerer det i midten af dine tærter.
  9. Med den resterende dej gentager du proceduren, rul ud og skær i ni stykker, og placer dem ovenpå som låg, pres forsigtig låget ned om fyldet, og med en gaffel forsegler du kanterne på alle tærterne, ved at presse den ned forsigtigt i kanterne.
  10. Stik huller i toppen, så dampen kan komme ud af tærterne.
  11. Sæt nu alle tærterne på køl i 30 minutter, mens du forvarmer din ovn til 180 grader.
  12. Tag tærterne ud, og bag dem i 20-25 minutter.
  13. Tag dem ud, og lad dem køle på en bagerist, når de er helt kølet af, kan du gå i gang med at pynte, hvis du ønsker dette.