Porrerisotto med ristede hasselnødder og æblesalat

16x9
Porrerisotto med ristede hasselnødder og æblesalat Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
20 min + 30 min

Tilberedning

  1. PORRERISOTTO MED RISTEDE HASSELNØDDER OG ÆBLESALAT: Skyl porren, skær den grønne top af - den skal bruges senere. Hak porrerne i stykker af ca. 1 centimeter, og kom det i en gryde sammen med hvidløg, olivenolie og smør.
  2. Sauter ved svag varme, indtil porrerne bliver møre og får en glasklar farve. Hæld bouillonen i en separat gryde, og lad den simre ved svag varme.
  3. Tilsæt risene til porrerne, og svits ved middel varme under jævnlig omrøring, indtil risene har suget fedtstoffet til sig.
  4. Tilsæt hvidvinen, og kog yderligere ind. Hæld løbende ca. 1 dl kogende bouillon på risene ad gangen. Der skal røres jævnligt undervejs.
  5. I mellemtiden: Rist hasselnødderne på en pande ved medium varme indtil de er helt sprøde og har fået en let-brunet farve. Hak nødderne groft inden servering.
  6. Pisk æbleeddike og rapsolie til en sammenhængende konsistens i en skål.Skær æblet i fine skiver. Hak kørvel groft og bland med æble, porretoppe samt æbleeddike og rapsolie.
  7. Kom revet ost i risottoen når den stadig er let flydende. Smag til med salt og æbleeddike og server med det samme.
  8. Anret risottoen i dybe tallerkener eller skåle. Top med en stor spsk æble salat, 1 spsk ristede hasselnødder og friskkværnet sort peber.