Pulled svampeburger

- Grad
- Let
- Pers.
- 4
- Tid
- 140 min + 100 min
Tilberedning
- BOLLER: Rør gær, mælk, sukker og salt sammen i en røremaskine, til gæren er opløst. Tilsæt mel, og rør dejen sammen.
- Tilsæt aquafaba, og rør, til det er blandet ind i dejen. Tilsæt så smør, og ælt det godt ind i dejen. Øg hastigheden til det højeste, og lad dejen ælte i cirka 10 minutter.
- Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen hæve på køkkenbordet i 2 timer.
- Beklæd to bageplader med bagepapir. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 8 stykker à cirka 165 gram. Form dem til kugler, og placer dem på de to bageplader.
- Lad bollerne efterhæve på køkkenbordet til cirka dobbelt størrelse. Det tager omkring 1 time.
- Tænd ovnen på 225° varmluft, og bag bollerne i cirka 14 minutter. De skal være gyldne.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist. Giv burgerbollerne et lille tryk, så de bliver cirka 4 centimeter høje.
- PENSLING OG PYNT: Pisk aquafaba og sukker sammen med en gaffel, og pensl bollerne. Drys med sesam.
- SVAMPE: Forvarm ovnen til 200°, og kom bagepapir på en bageplade. Rens svampe med et stykke fugtigt køkkenrulle.
- Brug to gafler til at rive stilkene og hætterne i trevler, kom det på bagepladen, og vend det med 1 spiseske af olien, paprika, salt, cayennepeber og hvidløg.
- Sæt pladen i ovnen bag i 20 minutter, eller indtil svampene er en smule sprøde og brune i kanterne.
- Varm en stor sauterpande til medium høj varme, tilsæt olie, de bagte svampe og BBQ-sauce.
- Rør og kog i 3 til 5 minutter, indtil blandingen er tyk og duftende.
- COLESLAW: Kom spidskål og gulerødder i en skål, vend det med sellerisalt og æblecidereddike, og lad det trække et par minutter.
- Tilsæt herefter persille og mayonnaise, og vend det sammen. Stil det på køl, indtil det skal bruges.
- SAMLING: Skær bollerne over, smør overbollen med mayonnaise, kom coleslaw på underbollen, top med pulled mushrooms, læg overbollen på og NYD.