Græskartærte til Thanksgiving-middag

16x9
Grad
Svær
Pers.
4
Tid
240 min + 60 min

Tilberedning

  1. Tærtedej: kom smør, sukker, mel, salt i en foodprocessor, og blend i 1 minutter.
  2. Kom dejen i en skål, og tilsæt et pisket æg.
  3. Rør dejen godt sammen. Tilsæt eventuelt 1 spiseske vand, hvis dejen virker lidt tør.
  4. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og sæt den i køleskabet.
  5. Fordel den udrullede tærtedej i en smurt tærteform.
  6. Prik tærtedejen med en gaffel, og bag i en forvarmet ovn 10 minutter ved 180 grader.
  7. Kom derefter græskarfyld (se opskrift) i tærten, og bag ved 170 grader i 45-50 minutter.
  8. Lad den køle af, og server med kandiseret pekannødder samt mascarponecreme.
  9. Tærtefyld: skær hokkaidogræskarret over på midten, og skrab kerner ud.
  10. Kom græskarret på en bageplade med skæresiden nedad. Bag ved 175 grader i 40-50 minutter, til græskarret er helt mørt.
  11. Brug en ske til at tage græskarkødet ud af skallen.
  12. Blend græskaren til en pure, mens den er varm.
  13. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  14. Brug en dejskraber, og vend kondenseret mælk, græskarpure, kanel, ingefær og kardemomme i.
  15. Fyldet er nu klar til at komme i tærten.
  16. Mascarponecreme: pisk fløde, sukker, creme fraiche, kardemomme og ingefær, til den bliver let og luftig.
  17. Vend mascarpone i cremen.
  18. Smag til med citronskal.
  19. Kandiseret pekannødder: kom sukker og vand i en gryde, og lad det koge i 5 minutter.
  20. Tilsæt derefter pekannødderne, og lad det koge, til sukkeret rammer en temperatur på 110-118 grader.
  21. Varm olie op i en gryde til 180 grader, og friter nødderne, til de bliver gyldne.
  22. Kom dem op pĂĄ bagepapir, og drys med fint salt.
  23. Lad dem køle af, og opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.