Livsstil

Pumpkin Spice Latte

Sværhedsgrad
Let
Personer
1
Tid
10 min + 5 min

Tilberedning

  1. Bland først krydderierne sammen. Du får en god portion ud af opskriften, du kan gemme i et krydderiglas til en anden god gang.
  2. Du kan enten vælge at købe en færdiglavet vaniljesirup eller lave den selv. Det gør du helt enkelt ved at blande cirka en halv deciliter lys sirup med vaniljekornene fra en kvart vaniljestang.
  3. Bryg sort kaffe, som du plejer at lave den.
  4. Pisk flødeskum til den konsistens, du bedst kan lide.
  5. Hvis ikke du har mælkeskummer, varmer du mælken op i en gryde, og pisker lidt luft ind i den under opvarmningen med et godt gammeldags piskeris. Når mælken skummer op, tilsætter du krydderiblandingen, og lader det trække lidt i mælken. Der bruges lidt mere mælk her i opskriften, end du får brug for, for der går lidt til spilde, når du til sidst hælder mælken op, for at forhindre at der kommer for meget bundfald af krydderier med.
  6. Rør en teske vaniljesirup ud i cirka en halv deciliter kaffe, måske kan du bedre lide den sødere, eller med mere kaffe. Smag dig lidt frem, og find dit personlige blandingsforhold.
  7. Hæld mælken i kaffen, husk at gemme lidt plads til flødeskummet. Drys til sidst lidt mere pumpkin spice på toppen af flødeskummet, og nyd den på en kold efterårsdag.