Pumpkinpie som tarte tatin

16x9
Pumpkinpie som tarte tatin Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
90 min

Tilberedning

  1. Flæk græskaret, og fjern kernerne.
  2. Skær det i 1,5 cm tykke skiver.
  3. Flæk og skrab kernerne ud af vaniljestangen, og stød med resten af krydderierne i en morter.
  4. Smelt sukkeret til karamel på en pande der kan tåle at gå i ovnen.
  5. Tilsæt de stødte krydderier, og en klat smør til karamellen.
  6. Træk fra varmen, og lad smørret bruse ud i karamellen under omrøring.
  7. Læg græskarskiverne som en vifte i karamellen, direkte i panden.
  8. Dæk panden med butterdej, og skær det overflødige af.
  9. Pensl med sammenpisket æg, og sæt panden i ovnen, og bag ved 180 grader varmluft i ca. 35 min.
  10. Tag tærten ud af ovnen, og lad den falde lidt i temperatur. Placér en tallerken med en større diameter end panden over tærten, og et viskestykke under panden. Nu vender du hurtigt det hele rundt, så kagen kommer ud på tallerkenen.
  11. Server med en kugle vaniljeis til.