Mad

Råsyltede rabarber med marengs, flødskum og syrener

Sværhedsgrad
Let
Tid
75 min

Tilberedning

  1. RÅSYLTEDE RABARBER: Sylt dem dagen før. Skyld rabarberne, skær dem i skiver på cirka 1/2 centimeter, og kom dem i et sylteglas.
  2. Kom sukker, vand, citronsaft, og eventuelt vaniljekorn og -stængler i en gryde, og lad det koge op. Hæld den kogende lage over rabarberne, og kom låg på. Lad det trække et par timer, gerne til næste dag.
  3. Kan holde sig en uges tid, måske længere, i køleskabet.
  4. Brug dem også på is eller kage, eller kom dem på din koldskål eller på din yoghurt.
  5. RÅSYLTEDE RABARBER MED MARGENS, FLØDESKUM OG SYRENER: Pisk æggehvider og citron sammen. Tilsæt derefter løbende sukkeret, til det hele er tilsat og opløst i massen. Pisk, til du har en blank og sej hvid marengsmasse. Det er nemmest med røremaskine, alternativt en elpisker.
  6. Kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt runde bunde ud på cirka 7 centimeter i diameter ud på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag ved 110 grader i cirka en time.
  8. Lad dem køle af, og server med pisket fløde og syltede rabarber oven på. Pynt med syrener. Server straks.