Rabarber tarteletter med mandler og marcipan

16x9
Rabarber tarteletter med mandler og marcipan Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
6
Tid
60 min + 45 min

Tilberedning

  1. TARTELET-DEJ: Smør, flormelis og vand blandes.
  2. Æggehvide piskes stift.
  3. De to masser æltes let sammen – mel blandes i efterhånden til dejen er blank med en fast konsistens.
  4. Dejen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir - så tyndt som muligt, hvorefter det lægges på køl.
  5. 6 tarteletforme (muffinforme) sprayes eller smøres.
  6. Efter køl udstikkes dejen til 6 cirkler på cirka 11 cm. (Kan udstikkes med en skål eller et glas).
  7. Cirklerne bredes en efter en ud over de smurte eller sprayede ”muffinsforme”.
  8. Bages ved 180 grader i 10 minutter og køles derefter af.
  9. RABARBER: Rabarberne som er skåret i 1 cm tykkelse lægges i et ovnfast fad. Sukker og kartoffelmel drysses over og dækkes med sølvfolie i ovnen.
  10. Bages i 10 minutter ved 180 grader.
  11. Køles derefter af.
  12. MARCIPAN-LÅGET: 100 gr. Marcipan rives eller æltes og blandes med 2 æggeblommer – 1 ad gangen.
  13. 1 stiftpisket æggehvide tilsættes.
  14. RABARBER-TARTELETTERNE: Fordel de bagte rabarber i de 6 bagte tarteletforme.
  15. Dæk rabarberne med marcipan så man ikke kan se rabarberne.
  16. Låget pyntes med mandler.
  17. Bages ved 180 grader i 15 min.
  18. Køles af og serveres med creme fraiche eller letpisket fløde.