Rabarberdessert

16x9
Jasmin Gabays rabarberdessert. Foto: TV 2
Grad
Let

Tilberedning

  1. RABARBERSAFT: Flæk vaniljestangen, og mos kornene ud i en skefuld sukker.
  2. Hak rabarber, og kog dem op med vand, sukker og vaniljesukker.
  3. Når dine rabarber er udkogt til trevler, sier du væsken fra gennem et klæde. Husk at gemme trevlerne til marmeladen.
  4. Kom det på en patentflaske, og opbevar på køl. Husk at skolde flasken først, og ryst den eventuelt med en skefuld atamon, som du hælder ud igen.
  5. BAGTE RABARBER: Skyl rabarber, og snit dem i cirka fem til syv centimeter stænger.
  6. Hæld lidt sukker over – eventuelt med lidt vanilje.
  7. Bag dem i 20 minutter ved 150 grader.
  8. RABARBERSORBET: Pisk halvanden æggehvider stive med 50 gram sukker.
  9. Vend det med tre deciliter rabarbersaft, som du lavede tidligere.
  10. Kom det på en ismaskine, og kør, til den er frosset. Kom den derefter i en bøtte og på frost.
  11. CRUMBLEKNAS: Bland det hele hurtigt sammen, og bag det ved 190 grader i 15-20 minutter.
  12. SAMLING: Lav små portionsanretninger, og anret i en skål eller glas.
  13. Kom de bagte rabarber i bunden, lav to kugler sorbet, og drys med crumble. Pynt eventuelt med lidt citronmelisse, og server med det samme.
  14. RABARBERMARMELADE: Tag rabarbertrevler fra sien, og put det tilbage i gryden.
  15. Kog det op med 200-300 gram sukker.
  16. Lav det på slump efter den smag og holdbarhed, du vil have.
  17. Hvis du putter lidt sukker i, bliver det en kompot med kort holdbarhed, og hvis du putter meget i, bliver det marmelade med længere holdbarhed. Sukker gør, at holdbarheden forlænges, så jo mere sukker jo længere holdbarhed.