Rabarbertrifli med verdens bedste flødeskum

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Snit rabarberne fint og skyl dem grundigt, vend dem sammen med sukker i en gryde og tilsæt vaniljekorn og en spiseskefuld vand.
  2. Læg låg på og tilbered med mellem varme i 20-25 minutter indtil rabarberne er tilberedt.
  3. Kog kompotten ind ved lav varme og smag til med citron og evt. lidt honning. Køl den derefter ned.
  4. Rist mandlerne gyldne i ovnen ved 175 grader i 8-10 minutter og hak dem groft.
  5. Nu skal du i gang med verdens bedste flødeskum - pisket i hånden.
  6. Hæld fløden i en skål og sæt piskeriset i, sæt det på køl i 5 minutter.
  7. Tag skålen ud og pisk fløden til der begynder at komme bobler på toppen. Sæt så skålen med piskeris på køl igen 5-10 minutter.
  8. Tag skålen ud igen og pisk så fløde skummen tæt på færdig, indtil den er lidt tyndere end man vil ha’ til det færdige resultat.
  9. Sæt skålen på køl igen i 5-10 minutter eller indtil servering. Pisk da flødeskummet til ønsket konsistens og server.
  10. Anret, rabarber, knust makron og mandler i lag og top med flødeskum lige inden servering.
  11. Flødeskummen holder sig stabil hele aftenen, så du kan med fordel piske fløden op et par timer før servering med denne metode.