Raspberry cheesecake med oreobund

16x9
Raspberry cheesecake med oreobund. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
6

Tilberedning

  1. I en lille gryde koger du dine frosne hindbær, med sukker og vanilje ekstrakt, når det har kogt i 10 minutter blender du det, og presser det gennem en sigte, så du slipper for, at have alle de små hindbær kerner med i kagen.
  2. Når du har en klar saft, som gerne må være lidt tyk i det, sætter du den på køl, mens du laver resten af kagen.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader, og beklæd bunden af en springform 23.cm med bagepapir
  4. Smelt smørret ved lav varme.
  5. Blend kiksene, og bland smuldrene sammen med det smeltede smør, til du har en krummet masse.
  6. Hæld massen i bunden af din høje springform, og mas den godt sammen til en helt flad bund, her kan du bruge et fladbundet glas.
  7. Stil formen i køleskabet, mens du laver fyldet.
  8. Pisk flødeost, 180 gram sukker og hvedemel sammen.
  9. Tilsæt æggene ét efter ét, mens du pisker. Tilsæt derefter 1 tsk vanilje ekstrakt, fløde og til sidst revet citronskal.
  10. Tag formen ud af køleskabet, og hæld cheeseckae fyldet oven på.
  11. Nu skal du lave swirls, med en spsk blopper du din hindbær kompot/juice ned i cheeseckae fyldet, og med skaftet på en ske, eller med en strikke pind, laver du nu 8-taller eller bølger rundt i kagen, det kommer til at se vanvittig flot ud. Når du er tilfreds med resultatet, skal den bages
  12. Sæt kagen i ovnen i 15 minutter ved 180 grader.
  13. Skru ned til 120 grader, og bag herefter videre i 50-90 minutter, tjek gerne til den efter 60 minutter, den må gerne være shiny og blævre på en håndflade størrelse i midten, mens kanten er fast, du kan tjekke ved at slå lidt til kagen med fingeren.
  14. Inden du sætter din kage på køl, skal du køre en kniv langs kanten, så den ikke flækker når den trækker sig sammen på køl. Sæt den på køl natten over eller i minimum 8 timer inden servering.
  15. Server med chunks af hvid choikolade og flødeskum.