Red Tiger Crispy Chicken Burger

16x9
Pers.
4

Tilberedning

  1. Kyllingelårene krydres godt med salt og peber.
  2. Kyllingen vendes nu med mel, kartoffelmel, bagepulver og æg.
  3. Nu skal kyllingestykkerne friteres første gang i ca. 5 min ved 170 g.
  4. Kyllingestykkerne tages nu op og dryppes af.
  5. Kyllingestykkerne steges nu 2. gang i ca. 6-7 min ved 170 grader.
  6. Når kyllingen er flot gyldenbrun og super sprød tages kyllingen op og vendes i saucen.
  7. Til BBQ saucen: Smelt smør i en gryde, tilsæt hvidløget.
  8. Tilsæt så sukker, soja, honning, eddike og chili - koges ind til passende konsistens.
  9. Vend nu den super sprøde kylling i saucen.
  10. Til de syltede agurker.
  11. Skær agurken ud i 2 cm tykke skiver.
  12. Salt så agurkeskiverne i 30 – 45 min. Når agurkerne har saltet, skylles de godt.
  13. Kog vand, eddike, sukker op med alle krydderierne - køl ned.
  14. Læg nu agurkeskiverne i den kolde eddikelage og lad dem sylte i et par dage før brug.
  15. Til wasabimayo: æggeblommen piskes godt med salt, eddike og sennep.
  16. Tilsæt så olien i en tynd stråle til det bliver til mayonnaise.
  17. Smag til med salt, peber og wasabi.
  18. Opløs gær, sukker og salt i mælken, tilsæt så mel og æg og lad køre på røremaskinen i 15 min.
  19. Tilsæt så smørret og lad køre 2 min på rørmaskinen.
  20. Lad dejen hvile et par timer, før den rulles ud.
  21. Rul dejen ud i boller, der vejer 75 g stykket, lad hæve i 3 timer.
  22. Bag i 15 min ved 180 grader.
  23. Saml' og servér burgeren.