Ribbensteg med det hele

16x9
Umut Sakaryas ribbensteg med det hele. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 120 min

Tilberedning

  1. RIBBENSTEGEN: Ovnen tændes på 200 grader og varmes op.
  2. Kogende vand hældes i en bradepande, og ribbenstegen lægges med sværsiden nedad og sættes i ovnen i 20 minutter. Herefter tages stegen ud og vendes, således at sværsiden vender opad.
  3. Sværene på stegen saltes godt, og de øvrige krydderier kommes under stegen i bradepanden resten af stegningen.
  4. Stegen steges i 1 time og 20 minutter, og hvis ikke sværene er sprøde, kan de få et ekstra hug ved 240 grader i 5 min.
  5. Efter stegningen skal stegen hvile i mindst 30 minutter. Hviletiden er ligeså vigtig som stegningen.
  6. Inden serveringen kan man give stegen en hurtig tur i ovnen på 250 grader på varmluft i ca. 5 minutter
  7. SOVESEN: Kog rødvinen og stegeskyen ned til 2 dl og tilsæt derefter 1 liter fløde. Lad massen koge op. Jævn derefter massen og tilsmag med salt, peber og ribsgele. Tilfør kulør til farven er rigtig.
  8. BRUNEDE OG HVIDE KARTOFLER: Kog kartoflerne møre og pil dem. Brug halvdelen som hvide kartofler og den anden halvdel som brunede kartofler.
  9. Sukker kommes på en stor pande i et jævnt lag, der dækker hele bunden. Når sukkeret er smeltet skrues der ned for varmen, og der tilsættes smør, fløde og en smule vand. Det hele koges godt igennem, og de pillede kartofler hældes i. Kartoflerne vendes jævnligt, til kartoflerne er helt glaseret ind og karamellen sidder på.
  10. RØDKÅL: Alle krydderierne ristes på en pande og kværnes fint. Rødkålen snittes fint og koges med de øvrige ingredienser, til det er mørt og olie tilsættes til sidst.
  11. Retten serveres med surt og chips til.