Rice Krispies bar med karamel

16x9
Christel Pixis rice krispies-barer med karamel. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
10
Tid
180 min + 40 min

Tilberedning

  1. SMÅKAGEBUND: Forvarm din ovn til 180 grader.
  2. I en kvadratisk form, gerne 22 centimeter - (haves denne ikke, så kan en lang brødform bruges, eller en springform) beklæd denne med et stykke bagepapir.
  3. I en stor skål mixer du smør og sukker med en håndmixer eller en røremaskine, til det er lyst og lækkert (cirka 1-2 minutter).
  4. Tilsæt mel og salt, og bland, til du har en ensartet masse. Hæld massen i formen, og pres det jævnt ud.
  5. Bag nu massen i 30-35 minutter, til den er let gylden på toppen. Tag den ud og sæt til side, mens du laver din karamel.
  6. KARAMELLAG: I en stegepande blander du smør og sukker på medium varme, indtil smørret er smeltet.
  7. Nu tilsætter du kondenseret mælk og sirup, og bringer det i kog, til det skifter farve, bliver gyldent, og får en tyk konsistens.
  8. Hæld nu din karamelmasse ovenpå din småkagedej, og sæt den på køl, mens du laver sidste lag.
  9. RICE KRISPIES CHOKOLADETOP: I et vandbad smelter du din chokolade.
  10. Når den er helt smeltet, hælder du dine rice krispies op i chokoladen, og med det samme hælder du massen udover din afkølede karamel.
  11. Sæt nu det hele på køl. Når massen er helt fast, tages den ud og op ad formen, og den skæres i små barer. HAPS.