Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

16x9
Strangas klassiske risalamande. Foto: Screenshot fra Go' Morgen Danmark

Tilberedning

  1. Risalamande: Risene drysses i det kogende vand og koger 3-5 min.
  2. Mælken tilsættes og der skrues ned for varmen. Grøden skal koge i 35-45 min - den skal herefter afkøles.
  3. Den kolde risengrød blandes med de smuttede hakkede mandler, sukker og vaniljesukker. Til sidst vendes flødeskummen i.
  4. Kirsebærsauce: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, fordel dem i rørsukkeret. Kom derefter rørsukker med vanilje, vand, portvin, appelsinsaft , kirsebærvin og mandarin skall i en gryde.
  5. Kog det op og lad det simre i nogle minutter, herefter kommes kirsebær i gryden. Kog op igen og lad det simre i 5 minutter.
  6. Rør lidt majsstivelse i koldt vand og kom en smule i af gangen, indtil kirsebærsaucen tykner let.
  7. Tag af varmen og sĂĄ er den klar til at servere til risalamande.