Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

Tilberedning
- Risalamande: Risene drysses i det kogende vand og koger 3-5 min.
- Mælken tilsættes og der skrues ned for varmen. Grøden skal koge i 35-45 min - den skal herefter afkøles.
- Den kolde risengrød blandes med de smuttede hakkede mandler, sukker og vaniljesukker. Til sidst vendes flødeskummen i.
- Kirsebærsauce: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, fordel dem i rørsukkeret. Kom derefter rørsukker med vanilje, vand, portvin, appelsinsaft , kirsebærvin og mandarin skall i en gryde.
- Kog det op og lad det simre i nogle minutter, herefter kommes kirsebær i gryden. Kog op igen og lad det simre i 5 minutter.
- Rør lidt majsstivelse i koldt vand og kom en smule i af gangen, indtil kirsebærsaucen tykner let.
- Tag af varmen og så er den klar til at servere til risalamande.