Ristaffel med æg til aftensmad

16x9
Ristaffel med æg til aftensmad. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
2

Tilberedning

  1. RISTAFFEL: Skær løg og hvidløg i mindre stykker, og riv blomkål groft på et rivejern, så det ligner ris, eller hak det fint.
  2. Varm en pande op med lidt olie, slå de 4 æg ud derpå, og steg dem til scrambled eggs. Det tager cirka 3-4 minutter.
  3. Fjern æggene, og kom lidt ekstra olie på panden, så den er klar til grøntsagerne.
  4. Steg så løg og hvidløg i 2 minutter.
  5. Kom dernæst blomkålsrisene på panden, og steg dem sammen med dine løg og hvidløg.
  6. Tilsæt fiskesauce, honning og soja. Rør rundt i et par minutter. Tag panden af blusset.
  7. Hak peberfrugt, forårsløg og agurk i mindre stykker, og kom dem i hver sin skål. Gør det samme med peanuts, kokosmel og koriander.
  8. Kom blandingen med blomkålsris i to skåle sammen med æggene, og lad de andre ingredienser være valgfri. Du kan også blande det hele sammen inden servering. Det er smag og behag.
  9. DET BØRNEVENLIGE TWIST: Kog 75 gram ris i stedet for blomkålsris. Når du har stegt løg og hvidløg, tager du halvdelen af og steger det sammen med de kogte ris og de samme krydderier.