Livsstil

Roastbeef med remoulade, syltede agurker og spejlæg

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
2
Tid
105 min + 30 min

Tilberedning

  1. RISTEDE LØG: Skræl løgene, og skær dem i 3 millimeter tyndeskiver, eventuelt på en pålægsmaskine eller mandolinjern. Skiverne skilles ad, og de lægges i sødmælk, så de er helt dækket. Lad dem stå på køl i 24 timer.
  2. Derefter paneres løgene i hvedemel, tilsat lidt salt og peber. Løgene friteres i olie ved 180 grader i 2 gange i 2-3 minutter. De skal være gyldne.
  3. REMOULADE: Grøntsagerne skæres i tern, koges i cirka 15 minutter i letsaltet vand, til de er helt møre. Derefter kommes de i den lune lage, der består af 500 gram sukker, 0,5 liter eddike, 2 teske madras karry og 1 teske sennepskorn. De skal stå i lagen i mindst 1 døgn
  4. 1 deciliter af grøntsagerne hakkes/blendes med en smule af syltelagen, og derefter blandes det med 2 deciliter mayonnaise. Hvis du synes, at den er lige lys nok, kan du tilsætte lidt gurkemeje. Så bliver den mere gul.
  5. SYLTEDE AGURKER: Ingredienserne til lagen (500 gram sukker, 0,5 liter eddike, 10 peberkorn og 3 laurbærblade) koges sammen, hvorefter det køles af.
  6. Agurkerne udkernes med en ske, og derefter skæres de i 4-5 millimeter tykke skiver. Syltelagen hældes over agurkerne, og derefter trækker de 4-5 timer mindst. Lav det gerne dagen før.
  7. SERVERING: Steg spejlægget, og læg det på et stykke køkkenrulle.
  8. Smør en skive rugbrød, læg så et stykke salat i den ene ende. Derpå 5 skiver roastbeef, som ligges foldet, så der kommer lidt højde på. Husk, at hele brødet skal være dækket af pålægget.
  9. Derpå en stribe af remouladen og en lille håndfuld ristede løg i en stribe ovenpå remouladen. Derpå lægges spejlægget forsigtigt ovenpå de ristede løg.
  10. Riv peberrod ud over hele maden, og drys til sidst med karse.