Rødbede-biksemad med løgkompot og spejlæg

16x9
Rødbede-biksemad med løgkompot og spejlæg Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min + 60 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Skræl rødbederne. Skær dem i tern på cirka tre gange tre centimeter. Kom dem på en bageplade med bagepapir, vend med olivenolie og salt, og bag ved 250 grader i cirka 20 minutter, til de er helt møre og har fået godt med farve.
  2. Kom balsamico, smør og timian i en gryde, og kog det ind til cirka det halve, eller til det tykner let, og kom det derefter i en skål sammen med de varme rødbeder.
  3. Steg svampe og løg af på en pande med smør i et par minutter, til det har taget godt med farve. Kom de glaserede rødbeder på panden, og vend det hele sammen lige inden servering
  4. Server med ristet rugbrød, løgkompot, spejlæg og et drys purløg.
  5. Skær løgene i kvarte eller mindre, og steg dem på en pande i smør og timiankviste, til det er faldet helt sammen. Det skal ikke blive brunt.
  6. Tilsæt først sukker, og lad det karamellisere et par minutter, tilsæt så eddike, og steg endnu et par minutter.
  7. Kom låg på, og lad det simre cirka ti minutter mere.
  8. Kom det i en skål (eller sylteglas, hvis det skal gemmes), og lad det køle af indtil servering.
  9. Ved servering kommes kompot på ristet rugbrød, og det serveres til den varme biks.