Kom det lunkne vand i skålen til røremaskinen, og opløs gæren heri. Tilsæt rørsukker, salt, olie, revet rødbede, græskarkerner samt havregryn, og rør rundt. Tilsæt herefter hvedemel lidt ad gangen.
Ælt dejen på røremaskine i cirka 10 minutter, indtil dejen slipper skålens sider. Dejen vil i starten se klumpet og våd ud, men giv den tid til at blive æltet grundigt igennem, før du eventuelt tilsætter yderligere mel. Dejen skal være klistret, men ikke våd.
Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke, og sæt til hævning et lunt sted cirka 1 time.
Kom bagepapir på en bageplade.
Drys bordet med lidt mel og græskarkerner, og vip dejen ud herpå.
Del dejen i 9 store stykker, form dem let, og kom på bagepladen med kernerne opad.
Lad bollerne efterhæve cirka 30-45 minutter tildækket forsigtigt med et fugtigt viskestykke.
Forvarm imens ovnen til 220 grader almindelig over/under varme.
Bag bollerne i den forvarmede ovn cirka 15-18 minutter indtil gyldne og lyder hule, når du banker på bunden.
Lad bollerne køle af på pladen i nogle minutter, og kom dem herefter på en bagerist.
Spis bollerne lune, og pak de resterende ind i et viskestykke, og dagen efter kommes de i en frysepose sammen med viskestykket. På den måde holder de sig længere.