Rødspætter fra Langø med tilbehør

16x9
Rødspætter fra Langø med urter, græskarpure og efterårssalat med asiatisk inspireret dressing. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. RØDSPÆTTER:
  2. Regn med 1 rødspætte per person. Eller 2 rødspætter til 1, hvis de er store. Få fiskehandleren til at flå rødspætterne for dig og fjerne hovedet.
  3. Klip finnerne af dem og rens blodet, som er, hvor hovedet har siddet, væk. Dup fiskene tørre med et stykke køkkenrulle.
  4. Bred et stykke bagepapir ud på en dyb bageplade. Kom en god klat smør på.
  5. Fordel halvdelen af krydderurterne ovenpå smørret og læg herefter fiskene.
  6. Kom endnu en god klat smør på fiskene, krydr med salt og peber og fordel de sidste krydderurter over.
  7. Bag fiskene i en ovn ved 160 grader i cirka 20 minutter eller til fileterne slipper benet på fisken.
  8. Gem lagen i bunden af bagepladen. Brug denne til at kommer over fisken ved servering.
  9. BAGT GRÆSKARPURE:
  10. Skyl græskaret godt og fri for jord. Put græskaret ovenpå et par gode baner stanniol sammen med smør, olie og godt med salt og peber.
  11. Pak stanniolet op omkring græskarret og bag det i ovnen ved cirka 160 grader i cirka 2 timer, eller indtil det er mørt og blødt.
  12. Herefter graves toppen væk med en ske samt alle kernerne, og herefter graver man kødet ud og kommer op i en blender/foodprocessor.
  13. Krydr med salt og peber samt citronsaft, skal og en god klat smør.
  14. Blend græskaret, indtil pureen er glat. Spæd eventuelt med lidt vand undervejs, hvis det er svært at få til at blende.
  15. VINTERSALAT MED ASIATISK INSPIRERET DRESSING:
  16. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen.
  17. Vælg den kål eller salat, som du bedst kan lide at spise råt.
  18. Skyl det godt og slyng herefter vandet fra.
  19. Lige før servering vendes kål/salat i dressingen og anrettes oven på retten.