RødspÌtter fra Langø med tilbehør

16x9
RødspÌtter fra Langø med urter, grÌskarpure og efterürssalat med asiatisk inspireret dressing. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. RØDSPÆTTER:
  2. Regn med 1 rødspÌtte per person. Eller 2 rødspÌtter til 1, hvis de er store. Fü fiskehandleren til at flü rødspÌtterne for dig og fjerne hovedet.
  3. Klip finnerne af dem og rens blodet, som er, hvor hovedet har siddet, vÌk. Dup fiskene tørre med et stykke køkkenrulle.
  4. Bred et stykke bagepapir ud pü en dyb bageplade. Kom en god klat smør pü.
  5. Fordel halvdelen af krydderurterne ovenpü smørret og lÌg herefter fiskene.
  6. Kom endnu en god klat smør pü fiskene, krydr med salt og peber og fordel de sidste krydderurter over.
  7. Bag fiskene i en ovn ved 160 grader i cirka 20 minutter eller til fileterne slipper benet pĂĽ fisken.
  8. Gem lagen i bunden af bagepladen. Brug denne til at kommer over fisken ved servering.
  9. BAGT GRÆSKARPURE:
  10. Skyl grÌskaret godt og fri for jord. Put grÌskaret ovenpü et par gode baner stanniol sammen med smør, olie og godt med salt og peber.
  11. Pak stanniolet op omkring grÌskarret og bag det i ovnen ved cirka 160 grader i cirka 2 timer, eller indtil det er mørt og blødt.
  12. Herefter graves toppen vÌk med en ske samt alle kernerne, og herefter graver man kødet ud og kommer op i en blender/foodprocessor.
  13. Krydr med salt og peber samt citronsaft, skal og en god klat smør.
  14. Blend grĂŚskaret, indtil pureen er glat. SpĂŚd eventuelt med lidt vand undervejs, hvis det er svĂŚrt at fĂĽ til at blende.
  15. VINTERSALAT MED ASIATISK INSPIRERET DRESSING:
  16. Bland alle ingredienserne til dressingen godt sammen.
  17. VĂŚlg den kĂĽl eller salat, som du bedst kan lide at spise rĂĽt.
  18. Skyl det godt og slyng herefter vandet fra.
  19. Lige før servering vendes kül/salat i dressingen og anrettes oven pü retten.