Rødspætter med smørlommer

16x9
Rødspætter med smørlommer Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Vask jordskokkerne grundigt og halver dem
  2. Vend dem i olivenolie, salt og peber og stil dem i ovnene ved 185 grader i 30 min eller til de er møre.
  3. Rør smør, eddike, finthakket skalotte, hakke kørvel og godt med salt sammen. Saltet er vigtigt da det skal smage fisken til indefra.
  4. Hvis det ikke er gjort så klip hoved, hale og finner af spætten.
  5. Skær en lomme på hver side af rygbenet under fileten – altså under kødet- På spættens overside. (Den mørke)
  6. Fyld smørblandingen ind i lommen.
  7. Sæt spætterne på en rist i ovnen i 15 – 20 min. Det afhænger af fiskens tykkelse.
  8. Under fisken sættes en bageplade med rensede porre skåret i 8 stykker. Pointen er at smør og fiskesaft skal dryppe ned på porrerne og smage dem til.
  9. Når kødet er hvidt inde ved rygbenet så burde spætten være færdigstegt.
  10. Vend de knaldvarme jordskokker med friskhakket dild, babyspinat citronsaft og olivenolie.
  11. Drys jordskokkerne med ristede hasselnødder
  12. Træk evt. det mørke skind af fisken inden den serveres med bagte porre, lun jordskokkesalat og opsamlet smørsovs.